Nyheder

Dr. Steve Brown

Peter Kofoed Herbst

Guide til nytårs-refleksion

 

20. december 2021

af Dr. Steve Brown | Oversat til dansk v. Peter Kofoed Herbst

Det er svært at beskrive 2021.
Vi havde håbet og måske også forventet, at året skulle blive lettere fremkommeligt end det forgangne, men alligevel har det været endnu et år med kaos, forandringer, kompleksitet og udfordringer for mange ledere. Uanset om du kører på dampene eller har frisk vind i sejlene, er det vigtigt at skabe rum for sammen med Gud at tænke
over året, som er gået. Det er afgørende, at ledere tager sig tid til eftertanke. Øvelsen fostrer læring, stimulerer vækst, kalder på kurs-korrektioner, identificerer, hvad der må prioriteres, og giver fornyet fokus og energi.
På denne tid af året forsyner vi ledere med et gratis værktøj, som kan hjælpe dig, dit team eller familie til at reflektere. Vi fokuserer på tre nøgleområder:


1. Sorg: Dette år har for mange af os været endnu et år med udfordringer, forandringer, konflikt og kaos. Der har været behov for vanskelige beslutninger, vi har måttet udholde ensomhed, og mange har lidt tab.
Det er aldrig behageligt at sørge, men at sørge sammen med Gud er et bibelsk, sundt og nødvendigt udtryk for sorg, som der særligt er brug for i vanskelige perioder.


2. Fest: Selv i vanskelige perioder er der velsignelser, særlige overraskelser og konkrete eksempler på Guds godhed og omsorg. Taknemmelighed giver næring til livet og bekæmper enhver følelse af berettigelse.
Frem for noget andet har vi brug for at takke Gud og fejre hans godhed.


3. Overgivelse:

Hvordan har du det med året, som ligger foran os? Uanset om du er fyldt af håb, drømme, frygt eller bekymringer, kaldes vi til at betro og overgive det til Gud. Og resultatet af dette er i sidste ende større frihed og fred.
For at benytte dig af denne øvelse, må du afsætte en time i kalenderen, finde dig et uforstyrret sted, have en bibel samt notesbog eller lignende med dig. Bed. Reflekter. Brug det evt. sammen med dit team eller din familie.


Download 2021 reflektions-værktøjet via linket nederst


Jeg ønsker dig alt godt i din refleksion og genstart forud for det nye år,

Dr. Steve A. Brown
President, Arrow Leadership
Oversætters note: Refleksionsværktøjet kan hentes i engelsk version her:
https://www.arrowleadership.org/year-end-reflection-2021-1/


Download refleksionsguiden oversat til dansk her:

http://arrowlederskab.dk/onewebmedia/2021-Guidetilnytaars-refleksion.pdf

Led med visdom - 5 anbefalinger


Dr. Steve Brown, Arrow-president i USA og Canada, og forfatter til bogen "Leading Me" (om det altafgørende i selv-lederskab), skriver her en artikel, vi kan lære meget af.


I en periode, hvor der er behov for at lede gennem et ukendt landskab og vanskelige tider, har vi et kritisk behov for at træffe vise beslutninger. Der er behov for ledelse, som udmærker sig – og visdom er kilden hertil. Den gode nyhed er, at visdommen er tilgængelig for os, så vi kan søge og finde den. I det følgende finder du fem anbefalinger, som kan hjælpe dig til at lede med visdom.


Læs hele artiklen her >>

Arrow på GLS 2019


Peter Kofoed-Herbst fra Arrow Lederskab, præsenterede kurset for interesserede ved Global Leadership Summit i København og Aarhus i november 2019 


Arrow Lederskab inviterede til en frokost-lounge-samling om lørdagen kl. 12:15, hvor Arrow-forløbet blev præsenteret for alle, som gerne ville arbejde med sig selv og deres lederskab.


Global Leadership Network er et verdensomspændende lederskabsforum, der arrangerer det årlige Global Leadership Summit i 128 lande verden over. Også i Danmark træffes ledere fra både kirke, organisationer og erhverv til to dage, hvor vi sammen lærer fra de bedste.


Hold øjnene åbne for nye muligheder


10. marts 2019


Det lykkedes ikke at sammensætte et nyt Arrow-hold til 2019 - men vi forventer kursus start i 2020 igen. Tal med folk omkring dig om Arrow, og tænk allerede nu på, hvem der kunne egne sig som deltager.


Lederskab er fuld af situationer, hvor et spring skal overvejes. Skal jeg kaste mig ud i denne nye udfordring? Hvad er motivet for at overveje springet? Er jeg selv, mine ansatte, min organisation eller mine frivillige klar til at tage springet? Hvem forlader os, hvis vi gør det - og hvem forlader os, hvis vi bliver stående? Hvilke dynamikker er på spil, når vi overvejer springet - og hvilke kompetencer har vi brug for, hvis vi skal komme godt igennem det?


Arrow er for dig, som kender til lederskabets fornøjelser og frustrationer. Dig, som har prøvet at tage springet - eller prøvet at vige tilbage. Arrow er for dig, som anerkender vigtigheden af kompetencer og dygtighed i lederskab, men samtidig fornemmer du, at der er et uundværligt fundament under kompetencerne, som alt for ofte bliver forsømt i traditionelle lederkurser.


På Arrow har vi en vision om at forme ledere i Danmark, som i stadig højere grad er ledt mere af - leder mere som - og leder flere til - Jesus. Vi arbejder ud fra en overbevisning om, at lederens identitet og karakter er afgørende for det lederskab, som sætter spor på den lange bane. Derfor har vi blik for lederens personlige og åndelige dannelse, lederens skyggesider, karakterdannelse og kald, ligesom vi naturligvis arbejder med en række ledelseskompetencer.


Vi håber at se dig på Arrow Lederskab!Peter Kofoed Herbst, teamleder